Haven gør godt

En have er helbredende. Det siger selv videnskaben. Siden 1980'erne har forskerne interesseret sig for sammenhængen mellem have, natur og godt helbred. De kan bekræfte, at vi har det godt, når vi er i nærheden af alt levende. Vi er naturfolk.

Vi trives, når vi gør det, vi er skabt til. Det er godt for vores sind og når hjernen slapper af, bliver der plads til kreative tanker, og hjernen begynder at lege. Vores hjerne bliver stimuleret, når vi dufter blomster, smager blåbær og dufter til syrener. Vi kommer i en form for meditationstilstand, hvor vi stopper med at tænke, og mærker freden sænker sig.

5 helbredende tips til et godt haveliv:

 • Varm op før havearbejde med en rask gåtur.
 • Arbejd så du bliver svedig og forpustet.
 • Ikke noget maratonarbejde men del arbejdet op over flere dage.
 • Varier de forskellige opgaver i haven
 • Bøj benene, ikke ryggen.

6 enkelte tips for et godt velbefindende:

 • Arbejd og nyd haven. Gå ofte i skoven. Vi er skabt til det.
 • Tag børnene med, så lærer de også at sætte pris på vækster og dyr og får det godt.
 • Hvis du ingen have har, kan du måske placere 3 krukker mindst udenfor et sted.
 • Genopfrisk gode minder, gerne igennem velkendte planter med duft.
 • Hæng pæne billeder med natur op på væggen.
 • Arbejde i haven er godt, men steder til at hvile og spise er ligeså vigtigt.

Anmeldelse​

​"Vi bor på en gård med en stor landbohave, og vi kontaktede Birgitte for at få dels en overordnet haveplan og dels nye idéer til udnyttelse af havens muligheder. Birgitte præsenterede en meget detaljeret og gennemarbejdet plan, som vi synes er rigtig spændende og åbner op for helt nye muligheder med vores have, der er tænkt helt nyt og det er let at følge Birgittes idéer og plantevalg. Der medfølger en udførlig beskrivelse af de enkelte planter, samt placering og pasning. Der er også foreslået et interessant valg af belægning på de mange stier, der er indtegnet på grunden.

Alt i alt er vi begge rigtig godt tilfredse med Birgittes arbejde, og glæder os nu til at komme igang med havearbejdet."

"Dit design af vores have er fuldstændigt som vi har ønsket os. Flot arbejde. Vi sætter stor pris på al den professionelle rådgivning og varme opmuntring, som du så generøst har delt ud af. Hvilket privilegium at kende dig som en enestående havedesigner.

Må dit havedesignfirma blomstre og gro til noget smukt, ligesom de haver du kreerer.​"

'' Vi er så glade for de gode vejledninger og snakke vi har haft, og glæder os over det som er lavet og spændte på at se det vokse op. Tak til Villa B Havedesign''

Firmainformation

Villa B Havedesign

CVR-nummer: 44111497

Venøvej 10, 9400 Nørresundby

Klik her for rutevejledning

Min mormor viste mig, hvordan jeg skulle gøre. Hun foldede en gammel avis ud på bordet, og så havde jeg potter og jord klar til mine stiklinger. Hun lærte mig, hvordan jeg fik planter til at gro.

SOCIALE MEDIER